AATONKATASTUSTA KESÄLAETUMILLA

AATONKATASTUSTA KESÄLAETUMILLA
Se jokavuotinen aatonkatastuksen aeka sattu tänä vuonna kesäloman aekaan. Ja tapojeni mukkaan katastus jiä aena just viimetinkaan. Onneks ee kuitenkaa viimeiselle päivälle kuten ylleesä. Olimme kesämökillä ja kaver ties, että enne katastusta aatoni pakoputki pittää korjata, koska siinä olj reekä.
Korjattuaan pakoputken, lähettiin seoroovana uamuna ajelemmaa lähimmälle katastusasemalle ja vähän matkoo ajettuamme kaver sanoi että varo, hän tarkastaa jarrut. Hää siinä sit tek par äkkijarrutusta, että meinasin lentee etulasin läp konehuoneen puolelle ja totes, että nyt särky jarrut. Ei siis mänty katastukseen, sillä pithän ne jarrut laettoo kuntoo. Palluu takaisin mökille ja kaver purkamaa aatosta rikki männeitä jarruletkuja, että piästään ostammaa uutta vastoovata tilalle.
No, kaver purki jarruletkut ja lähti ostammaa uutta letkuva. Takas tultuvaan ostosreissulta, alako laettoo uutta letkuva paikalleen, niin sitte siinä rytäkässä särky isompi jous jostaen renkaan seuvulta. Siinä vaeheessa kaver nosti kätesä pystyy ja sano, ettei tätä aatoo voe korjata tiällä, vua häne on lähettävä käämään kotona, että sua nostettua aaton pukille ja piäsöö kunnolla korjoomaan sitä.
Kaver ajo kaapunkiin, osti tarvittavat osat, ajo kottiisa, korjas aaton siellä, olj yön kotonaa ja seoroovana päevänä mökille tullessaa käätti aaton katastuksessa. Läp män, mutta minkä homman ja sattumuste takana se läpmeno tällä kertaa olj. Huhhuh. Vua tuas sua huristella vuojen etteepäen raahassa. Toevottavasti.