Ajatuksia sulkuajasta

Olimme tottuneet siihen, että asiakkaita kävi pitkin päivää Kylätoimistolla. Touhua riitti ja puheensorina täytti yhteisen olohuoneemme. Sitten saapui ”ystävämme Korona” ja kaikki tämä muuttui. Jo toiminnan supistaminen tuntui ikävältä. Kun sitten jouduimme laittamaan ovet kiinni kokonaan, niin se se vasta ikävältä tuntuikin. Tunsimme syvää mielipahaa ja kaipasimme asiakkaitamme sekä ryhmäläisiä, joihin olimme jo tutustuneet ja jopa ystävystyneet.

Ovemme sulkeutui asiakkailta ja osa meistä siirtyi etätyöskentelyyn, pidimme yhteyttä toisiimme Discord -keskustelukanavan kautta. Olimme hukassa, mitäs nyt, joten aloimme kehitellä uusia työtapoja. Siirryimme siis tietokoneen ääreen opiskelemaan Canva -ohjelmaa, jolla suunnittelimme kotisivuillemme monenlaisia runoja, vinkkejä arkeen, tiedotteita, elokuvavinkkejä yms. Ehkä vähän huumoriakin koitimme piilottaa sinne sekaan. Hyödynsimme somea mahdollisimman monella eri tavalla tavoittaaksemme meille jo tutut sekä uudet asiakkaat. Toivomme julkaisujen tuoneen mielenvirkistystä mahdollisimman monelle.

Canva osoittautuikin erittäin hyödylliseksi työkaluksi myös omalla kohdallamme. Työkaverimme perusti meille CV -pajan, jossa saimme sen avulla päivitettyä omat ansioluettelot ajan tasalle.

Nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä – voimme avata Kylätoimiston asiakkaille toukokuun alussa. Jippii!

kirjoittanut Ritva & Tarja R.