ajankohtaista

Työharjoittelu Kylätoimistolla

Kylätoimisto on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, josta saa juttuseuraa ja myös digi-tukea. Olen Markus ja tulin Gradia Jyväskylästä tieto- ja viestintätekniikan alalta työssäoppimiseen kuukaudeksi Huhtasuon Kylätoimistolle.

Kylätoimistolla sain auttaa ihmisiä esimerkiksi tulostamisessa, laskujen maksamisessa ja sovelluksien käyttämisessä kuten Gmail, Google Docs, Google Sheets, Paint.net. Näitä sovelluksia varten kirjoitin menetelmäoppaan, jolla ihmiset voivat opetella käyttämään kyseisiä sovelluksia. Opas on kuvallinen ja asiat ovat listattuina ja selitettyinä siististi.

Kylätoimistolla sain tutustua mukaviin ja rentoihin ihmisiin; työvalmentautujen tiimiin, vapaaehtoisiin, Jyvälän kansalaisopiston työntekijöihin ja muuhun Kylätoimiston henkilökuntaan. Ilmapiiri oli todella leppoisa ja työskentelijät ja asiakkaat tuntivat toisensa hyvin. Aina kun asiakas, vanha tuttu tai uusi vieras, astui sisään, tervehtivät työntekijät heitä reippaasti ja hymyhuulin.

Kylätoimistolla mukavinta oli vapaampi työskentely-ympäristö ja mukavat ihmiset. Suosittelen lämpimästi tänne harjoitteluun tulemista.

Markus Kannisto