Urheilukärpänen reissaa

Perjantaina 20.4. lähdin junalla Tampereelle katsomaan Iso-Britannia-Suomi -MM-kisapeliä. Jo matkakeskuksella näkyi muitakin jotka olivat menossa myös katsomaan peliä. Matka sujui hyvin ja junassa oli rauhallista. Saavuttuani Tampereelle menin syömään pizzeria Napoliin, koska pelin alkuun oli vielä yli 4 tuntia. Siellä oli myös monia muita Suomi-faneja syömässä. Kävin myös Fan Zonessa, missä voi peliä katsoa isolta screeniltä,se sijaitsee lähellä Nokia Arenaa. Sieltä lähdin ajoissa kohti Nokia Arenaa. Turvatarkastus tehtiin jo ennen Arenan pihaa. Läpäisin tarkastuksen nopeasti. Vielä piti vähän aikaa odottaa, että pääsin Nokia Arenalle sisälle. 

Sisälle päästyäni katselin ympärilleni: hinnat olivat aika kalliit, vesipullo maksoi 3€. Juttelin järjestysmiehen kanssa hän oli myös Jyväskylästä. Katsomoon pääsyä piti odottaa. Heti ovien avauduttua menin katsomoon ja etsin oman paikkani. Paikkani sattui olemaan lähellä päätyä missä Suomen joukkue alkulämmitteli. Pikkuhiljaa tunnelma alkoi nousta. Sami Vatanen heitti muutamalle fanille kiekon katsomoon. Pelaajat menivät alkulämmittelyn jälkeen pukukoppiin ja jääkoneet tulivat ajamaan jään. Joukkueet saapuivat takaisin jäälle ja aloituskokoonpanon pelaajat asettuivat keskiympyrän luo. Tuomari tiputti kiekon jäähän ja peli pääsi alkamaan. Ajassa 06.48 Suomi teki ensimmäisen maalin, maalintekijä oli Niklas Friman. Pomppasin seisomaan ja huusin. Suomen maalilla oli Jussi Olkinuora, kannustin häntä ja koko Suomen joukkuetta; huusin ja taputin. Aalto kiersi katsomossa hallin ympäri monta kertaa. Ajassa 11.38 Juuso Hietanen teki Suomelle toisen maalin.

Erätauolla kävin ostamassa MM-kisakiekon ja kiekkoavaimenperän. Toisen erän alkaessa olin jo aika fiiliksissä. Jatkoin Suomen kannustamista. Toisessa erässä Suomi teki 2 maalia ajassa 26.40 ja 28.27. Maalit tekivät Valtteri Filppula ja Joel Armia. Toisella erätauolla odottelin vain kolmannen erän alkua. Vihdoin kolmas erä alkoi. Siinä vaiheessa toivoin, että Jussi Olkinuora pelaa nollapelin. Aina, kun hän torjuin kiekon huusin: “Hyvä Jussi”. Nyt aalto kiersi katsomossa hallin ympäri jo todella useasti. Suomi teki vielä kaksi maalia ajassa 49.01 ja 55.42. Maalin tekijät olivat Saku Mäenalanen ja Toni Rajala.  Peli päättyi Suomen voittoon 0 – 6. Sitten oli voittajajoukkueen kansallislaulun vuoro. Yleisö nousi seisomaan ja minäkin lauloin mukana. 

Uusi Nokia Arena oli toimiva, hieno ja istuimet olivat hyvät selkävaivaisille. Kokonaisuudessaan kokemus oli ikimuistoinen. Nokia Arenalta ulos mentäessä oli ruuhkaa, ehkä olisi voinut tehdä ulko-ovia muutaman enemmän. Kadulla alkoi kuulua Finlandia-hymni mies soitti saksofonilla sitä. Oli kyllä hienon kuuloista. Vielä ennen junan lähtöä kävin ostamassa pari hampurilaista. Paluumatkalla juna oli kovin täysi, matka sujui hyvin. Juttelin yhden miehen kanssa pelistä ja jääkiekosta, hän oli myös ollut katsomassa peliä. Häneltä oli mennyt ääni melkein kokonaan minulla oli ääni vain vähän käheä kannustamisesta. Kokonaisuudessaan reissu oli todella mukava. Kannatti lähteä.

Urheilukärpänen reissaa

Lue aikaisempia ajankohtaisia katsauksiamme tai pysy ajan tasalla lukemalla Uutiset-välilehteämme osoitteessa: Kylätoimiston Uutiset

Ja blogejamme osoitteessa: Blogitekstit

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Ihmisten Ilmoille

Instagram: Huhtasuon Kylätoimisto