Urheilukärpänen jääkiekon MM-kisoissa (Unkari-Suomi)

Urheilukärpänen MM-kisa pelissä Unkari – Suomi

Perjantaina 19.5. lähdin aamulla junalla Tampereelle. Matkakeskuksella ja junassa näin myös muita jotka olivat menossa katsomaan Unkari – Suomi peliä. Kun saavuin Tampereelle menin heti ensimmäisenä pizzalle, sillä minulla oli kova nälkä. Ennen peliä kävin myös Koskikeskuksessa ja Fan Zone -fanialueella. Tuolla alueella voi katsella pelejä isolta screeniltä; pelien jälkeen siellä esiintyy bändejä. Siellä myydään fanituotteita, ruokaa ja juomaa. 

Vihdoin pääsin sisälle Nokia Areenalle, kävin ostamassa vesipullon ja pienen sipsipussin. Odotin, että pääsen katsomoon. Ovet katsomoon avattiin ja etsin oman paikkani. Viereeni istui pariskunta Oulusta. Nyt piti odottaa alkulämmittelyn alkua. Pelaajat tulivat jäälle, yleisö taputti. Minä kuvasin Suomen pelaajia ja seurasin mitä pelaajat tekevät. 

Peli alkoi, otin aloituksesta kuvan. Peli oli tasaista ensimmäisessä erässä. Minä tietysti kannustin Suomea muiden mukana. Ajassa 12.52 Mikko Lehtonen teki maalin. Syöttäjät olivat Mikko Rantanen ja Atte Ohtamaa. Erätauolle mentiin tilanteessa 0 – 1 Suomen johdossa. 

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena. Tilanteita oli molemmissa päissä kenttää. Ajassa 23.09 Suomen Kaapo Kakko teki maalin. Syöttöpisteen saivat Joel Armia ja Antti Suomela. Myös Unkari onnistui tekemään maalin ajassa 26.46, maalintekijä oli Balazs Sebok. Syötön antoivat Tamas Pozsgai ja Vilmos Gallo. Mainoskatkolla oli huutoäänestys, lauletaanko ”Pohjola” vai ”Den Glider in”? ”Den glider in” voitti äänestyksen joten yleisö lauloi sen. Enempää maaleja ei toisessa erässä onnistuttu tekemään, joten erätauolle mentiin tilanteessa 1 – 2 Suomen johtaessa peliä.

Päätöserä

Kolmas erä alkoi, nyt Suomi painoi päälle kovalla teholla. Heti ajassa 40.51 Atte Ohtamaa teki maalin. Syöttäjät olivat Mikko Rantanen ja Sakari Manninen. Ehdittiin pelata vajaa kolme minuuttia, kun Teemu Hartikainen onnistui maalinteossa ajassa 43.24. Syöttöpisteen saivat Mikot Rantanen ja Lehtonen. Peliä pelattiin pääasiassa Unkarin maalin lähettyvillä. Minä pomppasin seisomaan aina, kun Suomi teki maalin, huusin ja taputin. Ajassa 46.20 Kasperi Kapanen teki maalin. Syötön antoivat Kaapo Kakko ja Antti Suomela. Suomi todellakin hallitsi peliä. Waltteri Merelä teki maalin ajassa 54.42. Syöttöpisteen saivat Niklas Friman ja Hannes Björninen. Vielä onnistui Suomi tekemään yhden maalin ajassa 59.01. Joel Armia oli maalintekijä. Syöttäjät olivat Olli Määttä ja Suomen maalivahti Jussi Olkinuora. Peli päättyi 1 – 7 Suomen voittoon. Kokemus oli mukava ja hyvä.

Urheilukärpänen jääkiekon MM-kisoissa (Unkari-Suomi)

Lue aikaisempia ajankohtaisia katsauksiamme tai pysy ajan tasalla lukemalla Uutiset-välilehteämme osoitteessa: Kylätoimiston Uutiset

Ja blogejamme osoitteessa: Blogitekstit

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Ihmisten Ilmoille

Instagram: Huhtasuon Kylätoimisto