Päättyneet hankkeet

Ihmisten Ilmoille -hanke

Ihmisten ilmoille! -kehittämishanke Huhtasuon Kylätoimistolla v. 2018 – 2020, päättynyt 12/2020.

Rahoitus Sosiaali- ja terveysministeriön (STEA).

Toimintapäiviä vuodessa kertyy lähes 250. Päivittäin Kylätoimistolla kävi noin 50 henkilöä, kuukaudessa kertyy noin 1 300 käyntikertaa. Vuoden 2019 aikana hankkeen ja Kylätoimiston järjestämiin tapahtumiin ja toimintaan osallistuttiin 11 770 kertaa. Kaikista osallistujista oli 33% miehiä ja 67% naisia. Osallistujien keski-ikä oli yli 65 vuotta. Toimintaan koulutettiin vapaaehtoisia tutoreita, jotka toimivat mm. tilaisuuksissa, ryhmien ohjaajina ja digi-apuna. Kylätoimiston kävijämäärä nousi toimintavuoden 2019 aikana 26%.

Viestinnän ja tiedottamisen kehittäminen nousivat tärkeiksi toiminnan kehittämisen kohteiksi. Toiminnan kehittämisryhmässä toimivat yhdessä eri palveluntuottajat, yhdistykset, kaupungin edustajat sekä asiakkaat. Yhtenä yhteistyön tuotteena kehitimme Huhtasuon asukkaille palvelukartan, jossa on asukkaan ”silmin” kerrottu eri ikäisille suunnatuista alueen palveluista. Tuottamamme palvelukartta on jaossa alueen erilaisissa toimipisteissä mm. asuntotoimistoissa, kirjastossa ja kauppaliikkeissä. Sitä voidaan levittää myös sähköisesti. Palvelukarttaan voi tutustua täällä kotisivuillamme.

Huhtasuo biisi toteutettiin yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Sanoituksen toteutti Laura Kaartinen, musiikkikoulu Riemu, alueen asukkaiden esille tuomista tärkeistä asioista. Videon suunnitteli ja kuvasi Jesse Liimatainen. Hankkeen loppuseminaari järjestettiin 12.11.2020. 

Videokooste on katsottavissa täältä:

Muut hankkeet

Huhtasuolla on toiminut erilaisia kehittämishankkeita vuosikymmenten ajan.

Vuonna 2014 päättyneen Hyvinvointia Huhtasuolle -hankkeen aikana rakennettiin mm. Huhtasuolle koirapuisto ja Vuorilammen laavu. Laavu on erittäin suosittu retkeilijöiden, lenkkeilijöiden, tapahtumien ja kohtaamisten paikka kävelymatkan päässä Huhtasuon urheilukentältä.

Jaa tämä: