Aurinkoista päivää

Niinhän siinä kävi, että kotiin tässä jouduttiin, mutta onneksi kotona olo tarjoaa myös huikeita mahdollisuuksia keskittyä arjen pieniin ja tärkeisiin asioihin. Ensimmäinen viikko, totta kai, meni pienessä shokkitilassa, mutta siitä kun selvisi niin asiat helpottivat.

Mitäs kaikkea sitä voikaan tehdä kotona? Voi vaikka mitä, nykyinen kiireinen ja suorituskeskeinen arki asettaa monet todella kovaan stressitilaan. Mutta nyt onkin mahdollisuus keskittyä sitten omaan itseensä ja omaan hyvinvointiin, koska minnekään ei ole kiire lähteä. Aamulla herätessä, ei tarvitse vaihtaa niitä löhöilyvaatteita pois, vaan voi ottaa rennosti ja viettää hitaita aamuja. Voi nauttia kahvin ja aamupalan rauhassa, ilman kiirettä ja pysähtyä sen äärelle.

Mitäs kaikkea minä sitten olen tehnyt kotoillessa? No vaikka ja mitä! Kun alkushokista selvisin, päätin alkaa opiskelemaan. Käyn avoimen ammattikorkeakoulun kursseja ja kehitän omia taitojani. Olen myös aloittanut säännöllisen treenaamisen, koska netin livetreenit antavat siihen oikein mainiot puitteet. Olen laittanut myös yrttejä kasvamaan. Kyllä, siis minä, joka saan tapettua jopa kaktukset, olen päättänyt ottaa uuden haasteen vastaan ja laittanut yrtit kasvamaan. Yllätykseksi kaikki mitä laitoin tulemaan, on alkanut kasvamaan!

Ulkoilu on myös ollut tärkeä osa arkea ja monia tuttuja olen myös tavannut käydessäni lenkkeilemässä Kangaslammen ympäristössä. Viikonloppuna bongasin myös joutsenpariskunnan Kangaslammelta uiskentelemasta, harvoin olen ihan noin lähelle joutsenia pääsytkään. Lenkillä tuleekin käytyä joka päivä ja nyt kun ilmat paranevat, niin lenkki-into sen kuin kasvaa, varmaan samassa suhteessa kuin siitepölyallergia oireetkin.

 

 

 

IMG_20200418_100711_01

Arkea täyttää myös erilaiset siivousprojektit ja varsinkin tämä paikkojen järjestely on ihan kauhea vitsaus! Aloitan jotain paikkaa järjestelemään, josta seuraa kauhea kaaos. Olen myös aika varma, että parin kuukauden jälkeen kaikki on hukassa, kun olen vähän järjestellyt paikkoja.

Treenauksen, opiskelun ja siivousprojektien lomassa olen myös käyttänyt paljon aikaa äänikirjojen kuunteluun ja olenkin monta kirjaa jo kerennyt kuunnella, nyt kun kirjastoihin ei pääse, täytyy luovia tie kirjojen pariin muuta kautta. Ja sehän onnistuu näppärästi äänikirjoja kuuntelemalla.

Myös leipominen on mukavaa ajanvietettä, olen kokeillut kaikenlaisia uusia reseptejä ja viimeisimpänä kokeilin leipoa banaanileipää. Se oli ihan uusi tuttavuus minulle, mutta oikein hyväähän siitä tuli. Se on tosin enemmänkin kuivakakku kuin mitä leipä, vaikka nimi saattaisikin jotain muuta kertoa.

Vaikka tämä kotona olo onkin aiheuttanut erilaisia haasteita, olen keksinyt paljon kehittävää ja mukavaa tekemistä ja kerrankin on hyvin aikaa itselle ja voi oikeastaan tehdä ihan mitä vain! Kunhan sen tekee kotona. Kotona olo on myös ollut paljon uuden oppimista, monet asiat toimivat nyt etäyhteyksien kautta ja kaiken tekniikan ja eri sovellusten haltuunotto vaatii opettelua itse kultakin. Mutta lopulta monet asiat ovat alkaneet hyvin toimimaan etäyhteyksien kautta ja välillä koen olevani jopa sosiaalisempi kuin ennen kotiin jäämistä. Näinä aikoina onkin tärkeää pitää ihmisiin yhteyttä puheluiden tai videopuheluiden kanssa ja jo pieni jutustelu jonkun tutun kanssa helpottaa fiilistä ja tuo iloa arkeen!

 

Iloa teidän viikkoonne ja pysykää terveinä!

 

Pauliina Hannula