Mahtavaa lähes keväistä päivää!

Ajatuksenamme oli, että saisimme Huhtasuon Kylätoimistolle ihan oman blogin! Ja minä lupauduin sitä kirjoittelemaan.

Näin alkuun esittelen itseni! Olen Pauliina, olen aloittanut Huhtasuon Kylätoimistolla kolmisen viikkoa sitten kuntouttavan työtoiminnan, ja nyt tässä on jo kaikenmoista hulinaa takana. Ammatiltani olen energiatekniikan insinööri, mutta haaveenani on ihan uudet tuulet ja kuntoutusohjaajan tutkinnon opiskelu. Ja tässä töiden sivussa myös opiskelen avoimen Jamkin kautta sosiaalialan opintoja.

Ajattelin näin ensimmäisessä kirjoituksessa esitellä itseni, sekä kertoa hiukan kuluneista viikoistani.

Aloitin tosiaan vähän aikaa sitten Huhtasuon Kylätoimistolla, eikä minulla sinällään ole minkäänlaista kokemusta asiakaspalvelutyöstä, jossa pääsee kohtaamaan ihmisiä. Monenlaista muuta työkokemusta kyllä löytyy. Ja tästä syystä myös Kylätoimistolla aloittaminen hiukan jännitti ja mietin, että mitenhän sitä pärjään ihmisten kanssa. Mutta on pakko myöntää, että tämä jakso on lähtenyt oikein mukavasti liikkeelle ja on ollut paljon erilaista tekemistä ja sisältöä päivissä. Olen tavannut useita uusia ihmisiä ja osalle varmasti olen jo enemmän tai vähemmän tuttu.

Ensimmäinen työviikko meni lähinnä taloon tutustuessa ja kaikenlaisissa pikku jutuissa auttamisessa, mutta seuraavalla viikolla päädyinkin saman tien kunnon hulinoille, kun Huhtasuon Kylätoimistolla oli Kulttuurikyytipäivä ja päivässä oli paljon ohjelmaa ja tupa oli ihan täynnä. Päivän kruunasi mentalisti, joka omasta mielestäni ehkä osasi lukea jopa ajatuksia?

Ensimmäisten viikkojen aikana onkin jo selvinnyt, että viikon kohokohta ja tärkein asia on perjantainen bingo, jonne pelaajia tulee joka perjantai mukavan paljon ja talolla on heti enemmän porukkaa. Toki oma vastuuni bingolappujen jakajana on vastuullinen homma, koska jokainen pelaaja haluaa, että minä annan sen voittolapun.

Vaikka ensimmäiset viikot ovatkin olleet aika raskaita, ovat ne myös olleet tosi palkitsevia ja olen päässyt kohtaamaan upeita ihmisiä, tutustunut uusiin ihmisiin ja päässyt tekemään monipuolisesti kaikenlaista kivaa ja osittain itselle myös haastavia asioita, joissa olen päässyt ylittämään itseni.

Torstaina pääsin myös mukaan kirjallisuuspiiriin, jossa pääsin tutustumaan Johannes Linnankosken elämään, ja hänen kirjallisuuteensa. Itselleni kirjallisuus on lähellä sydäntä ja kirjat ja lukeminen tärkeä osa elämää, kuten myös kirjoittaminen, joten kirjallisuuspiirissä oli mukava käydä. Johannes Linnankosken kirjallisuudesta en tosin ollut koskaan kuullut, enkä hänen näytelmiään tai kirjojaan lukenut, enkä ole edes hänen elokuviaan nähnyt. Mutta joka päivä voi oppia jotain uutta ja sehän tässä hienoa onkin.