JUHANNUS MÄNNÖÖ PILOILLE

JUHANNUS JA ROKKA
 
Viime lauvantaina aijoin ostoo kuivaherneitä, joista oesin sunnun- takpäevänä keittännä ison kattilallisen hernerokkoo juhannusta varte.
Kiersin ja kiersin hyllyin välissä kaapassa, ei löyvy herneitä. Viimein mänin erräältä kaapan myyjältä kysymää, että missä teillä on herneet. Hää osotti hyllyvällii, josta just olin käännä niitä ehtimässä. Ee ku takas ja uuvestaa kahtoomaan. Ei oo herneitä, ei oo. Ei ees nokkaan veettäväks.
Ee sitte, ee keetetä hernerokkoo, xxxx.
No jauhelihhoo olin kuitennii jo kärryyn varanna. Laetoin sen kotona pakastimmee.
Mikä nyt eessä? Rokaton juhannus, kenties?
Kaver sitte ehotti, että ostetaa sitte valamista purkkihernerokkoo. Pitkin hampaen suostuin sitte asijaan, vaekka eihä purkkirokka korvoo itetehtyä.
Ostin sitte muanantaina ison purkillisen hernerokkoo ja meinoon tuunata sen sitten riittosammaksi paestamalla ostaman jauhelihan ja lisseemällä sen siihe purkkimönjään.Tullooha se rokka siitäki, mutta ei se siltikkää ou sama. En vuoskymmenii ou syönnä purkkirokkoo ja nyt joutuu sit siihen myöntymmään.
Juhannus männöö persiilleen peevelin tuunatulla valamisrokalla.
Pienestä se jussikin pilalle männöö.

JUHANNUS MÄNNÖÖ PILOILLE

Lue aikaisempia ajankohtaisia katsauksiamme tai pysy ajan tasalla lukemalla Uutiset-välilehteämme osoitteessa: Kylätoimiston Uutiset

Ja blogejamme osoitteessa: Blogitekstit

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Ihmisten Ilmoille

Instagram: Huhtasuon Kylätoimisto