Pesäpalloa

Aina Aurinkoinen

Kesällä 1994 satuin ajamaan polkupyörällä Koskenharjun kentän ohi ja siellä oli menossa pesäpallopeli jäin katsomaan tieltä peliä. Jyväskyläläisjoukkue Lohi pelasi. Sen jälkeen aloin katsomaan Keskisuomalaisesta koska Lohella on pelejä ja kävin satunnaisesti katsomassa pelejä. Silloin katsojia ei paljoa ollut. Katsomot olivat parhaat päivänsä nähneet puupenkit ja kenttä oli hiekkakenttä. Innostukseni käydä katsomassa pesäpallopelejä alkoi. Kentän lempinimi on Aina Aurinkoinen

Vuosien saatossa mielenkiintoni käydä katsomassa Lohen pelejä on lisääntynyt. 2000-luvulla saatiin Koskenharjun kentälle punainen hiekkatekonurmi. On ollut yksi kausi, että Lohella ei ollut joukkuetta ja sinä kesänä en käynyt katsomassa yhtään pesäpallopeliä. Olen vannoutunut Lohen kannattaja, minulla on Lohen lippis, t-paita ja huppari. Näinä aikoina Lohen peleissä käy paljon yleisöä, 300 – 600 katsojaa on ihan normaali määrä. Tunnelma katsomossa on yleensä mahtava, Lohen on kannattajayhdistys Tonnin Kalat pitää huolen metelistä ja myös osa muista katsojista taputtaa ja välillä huutaa. Minä tottakai taputan, mutta harvemmin huudan. 

 

Jyväskylän Lohi

Koskenharjun kenttä sijaitsee Taulumäellä Tourujoen varrella. Mielestäni kenttä on luonnonläheinen ja hyvin ympäristöön sopiva. Oli hienoa, kun kentälle saatiin viimein sisävessat ja juokseva vesi, mikä on pelaajien ja yleisön kannalta todella hyvä asia. Nykyisin on ihme jos en ole katsomassa Lohen kotipeliä. Tapoihini kuuluu ostaa hodari ennen pelin alkua ja jos hodarimyyjä ei ole pelissä, ostan grillimakkaran.

Jyväskylän Lohi kävi pelaamassa pesäpalloa viikonloppuna Oulussa ja Simossa. Lauantaina pelattiin Oulun Lippoa vastaan. Ensimmäinen jakso oli tasainen ja päättyi 3 -3. Pesäpallossa jakso on 4 vuoroparia. Toisella jaksolla Lohi romahti ja hävisi sen 9 – 1. Toinen jakso on ollut tällä kaudella vaikea Lohelle. Mutta toivon, että kauden edetessä myös toisen jakson peli Lohella paranee. Peli päättyi 1 – 0 ja pisteet Lipolle 2 – 0.

Sunnuntaina oli vuorossa peli Simon Kiriä vastaan mikä on ykköspesiksen pohjoisin joukkue. Ensimmäinen jakso oli Lohen hallintaa ja Lohi voitti sen peräti 11 – 3. Lohen pelaajista Matias Kauppinen ja Juuso Tajakka löivät kunnarin. Taas Lohen peli ei sujunut toisella jaksolla ja Lohi hävisi sen 4 – 1. Peli meni supervuoropariin, jossa kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi juoksua, joten seurasi kotiutuslyöntikilpailu. Tarvittiin 5 kotiutuslyöntikilpailua, että saatiin selvyys pelin voittajasta: Lohi voitti 3 – 4. Peli päättyi 1 – 2, ja pisteet Lohelle 1 – 2. Peli oli todella pitkä. Se kesti 3 tuntia 24 minuuttia. Itse en ole koskaan olut katsomassa noin pitkää peliä.

Lauantaina 18.6. Lohella on kotipeli Haapajärven Pesä-Kiiloja vastaan Koskenharjun kentällä, Aina Aurinkoisella. Toivon todella, että silloin Lohi ottaa kolmen pisteen voiton, eli voittaa ensimmäisen ja toisen jakson.

Pesäpalloa

Lue aikaisempia ajankohtaisia katsauksiamme tai pysy ajan tasalla lukemalla Uutiset-välilehteämme osoitteessa: Kylätoimiston Uutiset

Ja blogejamme osoitteessa: Blogitekstit

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Ihmisten Ilmoille

Instagram: Huhtasuon Kylätoimisto