Urheilukärpänen katsoo MM-loppuottelua

Loppuottelu

Suomen Leijonat raivasi tiensä jääkiekon MM-finaaliin. Se oli todella hienoa, koska kotikisat. Finaali pelattiin Tampereella Nokia Arenalla. Suomen vastustaja oli Kanada.

Sunnuntaina 29.5. odotin koko päivän illan finaalia, mikä alkoi vasta klo 20.20. Olin varustautunut iltaa varten peliherkuilla: karkkia, limsaa ja perunasnackseja. Istuin kotona sohvalla ja vihdoin peli alkoi. Olin laittanut televisiosta äänen normaalia isommalle jotta varmasti kuulen kaiken. Minua jännitti söin hermostuksissani herkkuja. Ensimmäisessä erässä kumpikaan joukkue ei tehnyt maalia. Toisen erän alkupuolella ajassa 24.00 Kanada teki maalin maalintekijä oli Dylan Cozens. Suomi ei vieläkään saanut tehtyä maalia koko toisessa erässä.

Kolmannen erän alkupuolella ajassa 44.13 Suomi tasoitti pelin maalintekijä oli Mikael Granlund. Pomppasin sohvalta ylös ja huusin jee! Varmasti ainakin osa naapureistani kuuli huutoni. Granlund teki toisen maalinsa ajassa 45.57. Taas pomppasin sohvalta ja huusin. Suomi jatkoi maalin tekoa ja seuraavan maalin teki ajassa 54.04 Joel Armia. Kuten jo arvata saatatte, pomppasin sohvalta ja taas huusin. Tilanne Suomen Leijonien kannalta näytti nyt hyvältä, mutta Kanada tuli ja teki maalin ajassa 57.48. Maalintekijä oli Zach Whitecloud. Ajattelin, että miten mahtaa nyt Suomen käydä. Kanada tasoitti pelin ajassa 58.36 maalintekijä oli Max Comtois. Kirosin ja laitoin kavereille viestiä. Varsinainen peliaika päättyi 3 – 3.

Erätauko

Kävin erätauolla ulkona rauhoittumassa. Jatkoerä pelattiin kolmella kolmea vastaan. Ajassa 65.36 Kanadan pelaaja Chapot otti 2 minuutin jäähyn. Suomi siis sai ylivoiman ja pelasi neljällä kolmea vastaan. Ei mennyt kuin reilu minuutti ja Suomen Sakari Manninen teki maalin ajassa 66.42. Suomen Leijonat voitti MM-kultaa ensimmäisen kerran kotikisoissa. Kotikisojen kirous oli murtunut. Huusin ja iloitsin. Oli todella mahtava fiilis. Menin jääkaapille ja otin sieltä yhden varaamani juhlajuoman. Kuuntelin Maamme-laulun ja lauloin mukana. Illan ja yön aikana soitin kahdelle kaverilleni ja puhuimme pelistä. Sain nukuttua koko yönä vain noin 3 tuntia, mutta kaikki oli sen arvoista.

Maanantai-iltana oli vuorossa kultajuhlat Tampereella legendaarisen Hakametsä-jäähallin parkkipaikalla. Katsoin juhlat televisiosta. Minua väsytti, mutta jaksoin katsoa juhlat kokonaan. Nyt odotan jo ensivuoden MM-kisoja. Kisat jaetaan Suomen ja Latvian kesken – siis on uusi mahdollisuus päästä katsomaan Leijonien peliä!

Urheilukärpänen katsoo MM-loppuottelua

Lue aikaisempia ajankohtaisia katsauksiamme tai pysy ajan tasalla lukemalla Uutiset-välilehteämme osoitteessa: Kylätoimiston Uutiset

Ja blogejamme osoitteessa: Blogitekstit

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Ihmisten Ilmoille

Instagram: Huhtasuon Kylätoimisto